Wiadomości

G Suite: Zmiany w zarządzaniu historią w czacie Google

Google wprowadza zmiany w funkcji zarządzania historią w aplikacji Czat. Sprawdź, które komponenty aplikacji Czat Google uległy zmianie.  

Zmiany w ustawieniach włączania / wyłączania historii w Czacie Google

Google wprowadza zmiany w ustawieniach włączania i wyłączania historii w Czacie Google. Zmianie ulegają między innymi:

  • Przeniesienie ustawień włączania i wyłączania historii do ustawień konwersacji;
  • Wygląd interfejsu funkcji oraz sposób jej działania.
Zmiany w funkcji wyłączania/ włączania historii czatu Google.
Zmiany w funkcji wyłączania/ włączania historii czatu Google.

Kiedy zmiany wchodzą w życie?

Zmiany w funkcji historii czatu Google zaczynają być wdrażane od 8 października i ich propagacja może potrwać do 2 tygodni. Administratorzy G Suite w organizacji mogą zdecydować, czy chcą udostępnić historię czatu użytkownikom. Jeżeli funkcja w organizacji jest włączona, użytkownicy mogą dowolnie włączać i wyłączać historię czatu z wybranym użytkownikiem/ użytkownikami. Aby to zrobić, kliknij strzałkę obok rozmowy i przeciągnij suwak na „Włącz historię” lub „Wyłącz historię”.

Jeżeli administrator włączy funkcję historii czatu w organizacji, użytkownik będzie mógł ją włączyć lub wyłączyć dla każdego czatu indywidualnie.

Sprawdź także: